Kawy arabiki klasyczne
KAWY KLASYCZNE:
- KENIJSKA GWIADA - pochodzi z Kenii, ma doskonały smak i zapach
- ETIOPIA HARRA - wyższa zawartość kofeiny i wyraźna kwaskowatość, podwyższa standard innych kaw w mieszankach.
- GWATEMALA ANTIQUA - delikatna w smaku
- HAWAJSKA KONA - jedyna w swoim rodzaju, bo łączy w sobie wszystkie nejlepsze cechy pozostałych kaw o pełnym smaku i bukiecie. Najlepsza na świecie.
- JAMAJKA BLUE MOUNTAIN - łagodna, słodka w smaku o niezapomnianym zapachu.
- KOLOMBIA EXCELSSO - głęboki smak, delikatny zapach. Excellso jest najwyższą exportową klasą.
- MEKSYK MARAGOGIPE - łagodna o dobrym zapachu i winnym smaku w przeciwieństwie do Nikargi, która ma posmak koniakowy.
- SALWADOR - dobry smak ale przeciętny aromat
- INDONEZJA - dobra moc z wyraźnym syropowatym posmakiem.
- LAVAZZA ROSA - mieszanka kilku arabic z różnych kontynentów o dobrym bukiecie i smaku.
- ESPRESSO - mieszanka kaw z 3 kontynentów.
- TRZY KONTYNENTY - mieszanka kaw z dodatkiem kony, dobry bukiet, dobry smak.