Herbaty czerwone oolongi
OOLONG
Herbaty po części sfermentowane. Ma duże liście o charakterystycznym skręcie. Z powodu skróconego okresu fermentacji, powierzchnie liści sa brązowe, natomiast wewnątrz sa zielone. Fermentacja 40-60%.
SPOSÓB PARZENIA:
- Parzymy wrzątkiem 3min. dwukrotnie.
- Herbata przyspiesza wydzielanie soków trawiennych i enzymów. Wskazana do podawania po cięzkostrawnych posiłkach.
- OOLONG FUTIEN - fermentacja 40%, mocny aromat.
- OOLONG FORMOSA FINEST - fermentacja 60%, ciemny mocny napar.
- OOLONG OSMATHUS - oolong z Chin z osmantusem.
- OOLONG MILK - z prowincji Fujian, liście poddawane są działaniu mlecznej pary a następnie zaparzane i zawijane w mlecznej esencji. Daje to delikatną i łagodną nute smakową, typową dla herbaty z mlekiem.